BLOG YAZILARI

2017 İş Girişimleri

2017 Yılı Girişimler

İstediğimiz önemli şeylerden bir tanesidir para ve bunun için değişik fikirler üretilir bakış açıları geliştirilir. Bazıları bunu daha kolay yoldan kazanabilmek için şans oyunu milli piyango gibi çekilişlere yönelebilir.

Aslına bakılırsa her zaman her devirde yapılacak işler vardır. Giyim sektörü yiyecek – içecek sektörü bunların başında gelir. Çünkü insanlar her ne şart altında olursa olsun giyecek ve yiyecek ihtiyacını karşılamak zorundadır. Bu doğal insan ihtiyaçları olduğu sürece de bu işlerin her zaman para kazandırması o işi yapanların geçimini sağlamasını devamlı kılar.

Örneğin mahallede küçük bir işletmeniz bakkalınız dahi olsa bu yaptığınız iş ortalama yaşam standartları için yetebilmektedir.

Yeni Girişimler Nelerdir?

Yeni çıkan girişim projelerini araştırıp bununla ilgili çalışmalar yapabilir. Biraz sermaye ile yapılacak değişik işler de vardır. Son dönemlerde ciddi anlamda yaygınlaşan işlerden olan kümes hayvancılığı da bunlardan bir tanesidir. Bunun için uygun zemininiz ve yeterli genişlikte bir araziniz olması ise bu işi yapmanız açısından sizi daha avantajlı konuma getirebilir. Bu imkânınız olmasa dahi bulunduğunuz meskenin önünde ortalama bir arazi bile yetebilir tek fark yapacağınız işin boyutu olur ki işin yapıldığı alan ne kadar geniş olursa bakılacak hayvan sayısı artar ve buna bağlı olarak da geliriniz doğal olarak artar.

Nedir ve Nasıl Başlanmalıdır?

Adında da anlaşılacağı üzere bu girişimcilik kümes içinde yaşayan küçük hayvanlar üzerinden yapılır ve daha çok tavuk tercih edilir. Bunun sebebi hem et olarak hem de yumurta olarak fayda sağlamasından ve bazı tavuk cinslerinin ise soğuk ve hayvan hastalığına karşı daha dayanıklı olmasından ileri gelir. Çünkü içinde bulundukları hayvan çadırı aşırı soğuklarda hayvan telefine neden olabilir.

İşle alakalı biraz daha konuyu açacak olursak: Yukarda belirttiğimiz geniş arazi şartlarına uygun olduğunuzu düşünelim. Arazinin boş yere beklemesi yerine üzerinde iş yapabilme imkânınız hem ciddi manada ek gelir kapısı olacak hem de sizi meşgul edecektir.

Hazırda bulunan yerin üzerine hayvan çadırı kurulmasıyla işin ilk ve aslında önemli adımını atmış olursunuz. Nasıl bulabileceğiniz ise günümüz internet çağında çok daha kolaydır. Ekin çadır adıyla bu sektöre hizmet veren kuruluşlar bulunur. Bu tip kuruluşlar size hayvancılık konusunda tüm detaylarıyla yardımcı olabilmektedir.

Kurulan hayvan çadırı içerisine hayvanların ihtiyaçları olan gereçler de hazır halde konulur. ( suluk yemlik ) . Bunların yanında çadırın ısı değeri de ölçülüp ona göre tedbirler alınır ve veteriner desteği hastalıklara karşı aşı uygulanması gibi konularda bilgilendirme ve destek de sağlanır. Ayrıntıları www.ekincadir.com sitesini ziyaret ederek bulabilmeniz mümkündür.

22 Ocak 2017 1117 okunma
adminekin

Bu yazarın açıklaması maalesef yok.

BENZER YAZILAR

Düzce Hayvan Çadırı

            Büyük ya da küçükbaş hayvan yetiştiricileri için en önemli konulardan bir de, yetiştirilmekte olan hayvanların barınma ihtiyacının karşılanma ıdır Pek çok...

Karabük Hayvan Çadırı

İhtiyacınıza uygun olan değişik kapa itelerdeki özelleştirilmiş hayvan çadırlarını, şimdi uygun maliyetlerle firmamız bünye inde elde edebilir iniz Be ili hayvan yetiştiriciliği...

Kilis Hayvan Çadırı

İ tanbul başta olmak üzere Ankara ve Bur a gibi büyükşehirlere büyük göçün yaşanmış olduğu Kili şehrinde, in anlar on yıllarda kendilerine en uygun işleri bulma konu unda...

Osmaniye Hayvan Çadırı

Her geçen yıl daha fazla gelişen ve özellikle ticaret açı ından büyük bir öneme ahip olan Akdeniz Bölge i şehri O maniye, Türkiye’nin bütün farklı şehirleriyle alışveriş...